OHÄLSOSAMT HANDLA MAT

Trots krisen i hela världen, Sverige kan ha det mycket bättre än idag.
Men bristande beslut och fel engagemang tyvärr har påverkan på alla. Större skada än någon har mod att bekänna. Man talar mycket om hjälp till fattiga länder och det är utmärkt och medmänskligt.
Men ingen satsar att ge hjälp till de fattiga här också. Man satsar att gömma de och sopar undan att de inte är synlig. Som vid Obamas besök. Mat affärer i Sverige är sniknaste affärer i världen och mat kvalitén är rucklig.
Affärer kan inte hitta billigare grönsaker att importera än mataffärer bjuder köpare på idag. Och de begär högsta pris för dem.
Att Sverige har sund o kvalité mat är struntprat.
Finns det inte tillräcklig med salmonella redan, och nu ska man “sälja utgående mat”?
Utländska affärer som försöker etablera sig kritiseras och förtalas som dåliga för man på inga vilkor vill ha konkurrens. Alla har set att mataffärer vill sälja varor som datumet har gått ut.
I andra länder sänker affärerna pris flera dagar innan " bäst före" datumet. Här affärer säljer varor efter " bäst före" datumet. De chansar att kunden inte ska se datumet eller? Till vem är då varorna tilltänkta. Det kallar inte jag behandla kunder med respekt. Varför vara så girig.
Man tjänar att sälja billigare, inte genom att hellre kasta varor. Jag har sett t.ex. att varje kväll fyller en affär fulla säckar med bröd och andra varor och slänger bort. Trots att varje dag utanför denna affär stor en själ och spelar musik att få några kronor till mat. Kan inte affärerna dela mat, som inte går att sälja, till de behövande? Det skulle inte göra förlust.
Det är något som lystna mataffärer ägare ska tänka på!!
Sverige redan gör det hela tiden men utan sänkt pris - http://www.aftonbladet.se/minekonomi/shopping/article17568622.ab
 

Kommentera här: