TRÖTT PÅ: Därför bli elen dyrare i vinter?

Hoppas att alla begriper att pris på el bara är bedrägeripris. Orsak är att el bolag vill tjäna mer pengar. Det finns inte vinterpris och sommarpris på el. Finns ingenstans i världen utom här i Sverige.

Allt detta trams runt kärnkraft är bara en sak till som de missbrukar för att höja pris. De flesta har upptäckt, att vilken el bolag ni än väljer, el är billig första fem månader. Men efter fem månader blir faktura tvåfaldig.

Dessvärre har många bolag i Sverige påhittade förklaringar att kunna höja pris på varor eller tjänster.

De el bolag egentligen vill tjäna mer pengar på kunder genom att sprida spratt.

Pris blir högre, förklarar alla elbolag, alltså att kunder ska bekosta underhåll. Vi betalar el och vi betalar elnät. Underhåll är bolagets omkostnad.

Se denna fördelning – el i söder och el i norr! Bor vi inte i samma land?

Kunder i syd Sverige använder mindre el därför ska de kunderna ha dyrare el. Vilken inskränkthet.

Alla de el bolag är en kartell och de kommer överens, tillsammans med myndigheter och Svenska elkraft, på olika påhitt att höja pris på el. De elbolag och myndigheter sen vill presentera till allmänheten att det är ”laglig” orsak.  Det är inte laglig sätt, det är lurendrejeri.

Det finns ingenstans i världen något som heter vinter el och sommar el. (Möjligen ”sommar öl” finns men det är annat sak.)

Det finns kallare och varmare länder, med mer eller mindre vatten, mer eller mindre vind, med eller utan kärnkraft men de har ett pris på el som gäller året om.

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/el/article17574324.ab

 

 
 
• Kategori: elTaggar: el, pris, område, konsument, lag, sommar, vinter, kartell, myndighet, svenska elkraft; • Kommentarer (0)

Kommentera här: