Utveckla kommun utan utbildning?

 
 
Ordet utbildning härstammar från latin och betyder utveckla inifrån och ut. En utbildad person är person som har utvecklat sinne och kunskap som tjänar omvärlden.
Det är något som varje land tjänar på.
 
Skolan och utbildning i Sverige idag verkar nått botten. Redan från första början - från första klass måste det ske förändring. Det finns inget i skolan som varken motivetar eller ger kunskap. 
 
Lärarna är i de flesta fall saknar tyvärr riktig utbildning och de har antingen begränsad kunskap eller ingen kunskap att lära ut. 
 
Mobbning verkar skolans huvudämne och det gör man heller inget åt.
Ingen bry sig eller har någon ansvar. Enda som är viktigt är lön till anställda på kommuner och skolor. 
 
Målen är hur ska det kosta kommuner så lite som möjligt utan att kommun behöva göra något. 
Inte konstigt att det är så när 70% av dem som jobbar inom kommuner är själva outbildade. 
De förstår inte hur utbildning eller skola fungrar och hur det påverkar samhället. Utöver kunskap , man lär sig vara social, etikt och moral och fint uppförande.
 
Allt detta försöker kommun anställda idag lära sig istället på en dags kurs av jobbet. Vissa saker man kan aldrig lära sig på 3 timmar.
 
Det är något man ska lära sig hela tiden under uppväxten och genom skolatiden. Det är nästan omöjligt se idag ungdomar som kan uppföra sig. De kan knappt klä sig anständigt. Att se vissa vara stolts medan beter sig lata, dumma och svära osv är inte utveckling.
 
De finns dock ingen som lär dem.
Outbildade personer sitter i höga stolar i kommunen och tar beslut, tills mäniskor som är utbildade väntar i kö på arbetsförmedlingen.
 
En stad som Växjö skulle satsa mycket på att växa som riktig universitet stad. Men tvärt om, så verkar alla har glömt studenter. Själva staden är mest orienterad mot flyktningar. Har inget emot flyktningar, men Sverige är stort land och inte alla städer har universitet. Men Växjö har en universietet. Växjö byggs i fel riktning och det är synd att kommunal anställda visar sånt okunskap vad gäller utbildning. 
Att de tog så många flykningar exakt hit, ville de visa en bild av Växjö som håller inte  med verklighet. För kommunen handlar allt bara om pengar.
 
 
• Kategori: , skola; • Taggar: utbildning, kommun, unga, ungdomar, universitetKommentarer (0)

Kommentera här: